22 januari 2022

Een nieuwe gaming monitor uitkiezen? Let op deze aspecten

2 min read
gaming monitor

Als je jezelf een ware gamer mag noemen en je in die hoedanigheid ook het liefst moderne games speelt die complex in elkaar zitten en hoge eisen stellen aan je apparatuur, dan vormt naast je laptop of desktop de gaming monitor een enorm belangrijk onderdeel van het geheel. Je monitor is er namelijk verantwoordelijk voor dat die prachtige en vaak zeer realistische beelden op de best mogelijke manier getoond worden. Dat is onmisbaar voor het creëren van een fijne game-ervaring. Hieronder lees je over drie belangrijke aspecten die maken dat een gaming monitor geschikt is of niet.

Resolutie

De resolutie die een monitor biedt is uiteraard van belang. Wat betreft deze resolutie is het aantal mogelijkheden de laatste jaren flink gegroeid. Zo zijn de opties die je hebt als het gaat om Full HD en ultra HD ongeëvenaard. Ook wat betreft de beeldverhoudingen en pixeldichtheid zijn er de laatste jaren verbeteringen doorgevoerd. Aan te raden is dus voor een monitor te kiezen die goed genoeg is voor de games die je wilt spelen en waar je wel even mee vooruit kunt. 

gaming monitor

Reactiesnelheid

Een goede reactiesnelheid van je monitor is ook zeer essentieel. Wanneer deze snelheid namelijk niet goed genoeg is zul je bij vlagen last hebben van een wazig beeld. Idealiter zou de reactiesnelheid van de monitor onder de twee milliseconden moeten zijn.

Verversingssnelheid

De verversingssnelheid wordt ook wel de frequentie genoemd. Gamers hebben wat dit betreft minimaal een snelheid van 60Hz nodig, en het liefst zelfs nog een stuk meer. Zo niet, dan is de kans op haperingen groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *