3 december 2021

Tips voor sfeervolle verlichting in huis

2 min read

De sfeer in je huis is ontzettend belangrijk. Het is een plek waar je je thuis moet voelen en heerlijk moet kunnen ontspannen na een lange dag werken. Dit zal fijner zijn in een warm en gezellig huis in tegenstelling tot een koud en onpersoonlijk huis. Deze sfeer kun je niet alleen maken met meubels en decoratie, maar ook met verlichting. Ben jij benieuwd hoe je meer sfeer kan creëren met verlichting? Lees dan snel verder!  

Ledverlichting

Tegenwoordig is Led verlichting helemaal hip. Veel mensen denken dat Led ongezellig licht geeft, maar niets is minder waar! Er bestaan namelijk Led lampen met warm wit licht, dat nauwelijks te onderscheiden is van de traditionele gloeilamp. Hiernaast kunnen veel Led lampen gedimd worden, wat de sfeer in huis ten goede zal doen. Het voordeel van Led verlichting is dat dit veel zuiniger is dan normale verlichting én dus langer meegaat.

Philips Hue

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van slimme verlichting in huis. Deze kun je met één knop op je smartphone bedienen en hiermee al je lampen in huis besturen. Zo kun je lampen in- en uitschakelen als je op de bank zit of kun je van werk onderweg naar huis vast het licht in huis aanzetten. Dit systeem kun je verder uitbreiden met handige accessoires van Friends of Hue.

Verlicht de trap en meubels

Een andere manier om meer sfeer te krijgen is door de trap en meubels in huis ook te verlichten. Nu denk je waarschijnlijk, hoe dan? Maar dit kan heel makkelijk met spotjes en lichtstrips. Deze kun je onder meubels, kastjes en treden plaatsen, waardoor je indirect licht krijgt. Dit is niet alleen heel leuk om te zien, het is ook nog eens praktisch. Zo kun je veilig in het donker de trap af en kun je ’s nachts je weg vinden in de keuken voor je midnight snack.