3 december 2021

Verlichting voor je studie.

2 min read

Wat voor soort vloerlampen moet je in je studeerkamer gebruiken en waar moet je ze neerzetten? Het selecteren van de kunstverlichting voor jouw huis, die de stijl en sfeer van de kamers bepalen. het licht van de juist gekozen lamp heeft een positief effect op je humeur en kan zelfs je prestatie verbeteren!

Bij het plannen van de verlichting van de studeerkamer moet je rekening houden met de omstandigheden: wanneer en hoe deze wordt bereikt door natuurlijk licht en ook tijdens welk deel van de dag je de meeste tijd daar doorbrengt. Als de studeerkamer goed verlicht is door de zon, zet je de lamp meestal ‘s morgens vroeg en’ s avonds of ‘s nachts aan, terwijl je bij weinig natuurlijk licht waarschijnlijk de hele dag kunstlicht nodig hebt. Het team van Lampenhuis vindt dat je moet streven naar een resultaat dat lijkt op natuurlijk licht en vermijding van vermoeiende, contrasterende en reflecterende oplossingen.

Een belangrijke factor is de positie van het bureau, die in feite het benodigde verlichtingssysteem bepaalt. Professionals suggereren dat er altijd een generieke kamerverlichting moet zijn die een indirect, schaduwvrij licht in de hele kamer geeft. Dit kan worden bereikt met indirecte armaturen, die licht van het wandoppervlak terugsturen.

Het creëren van de juiste algemene verlichting

Zorg er bij het creëren van algemene verlichting voor dat het licht de belangrijkste delen van de kamer gelijkmatig bereikt, dat de helderheid voldoende is en dat de lampen zo zijn geplaatst dat er geen schaduw wordt geworpen op de tafel of op de computer waarop u werkt. Blijkbaar is reflectie bijzonder vermoeiend en slecht voor onze ogen. Het is verstandig om armaturen te gebruiken die in het plafond zijn verzonken – bijvoorbeeld LED-spots – omdat ze kunnen worden gebruikt om het licht, waar je het meest nodig hebt, te plaatsen met vloerlampen. In deze kamer is het praktisch om in helderheid verstelbare armaturen te kiezen. Neem gerust een kijkje in de webshop van Lampenhuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *