3 december 2021

Vijf tips voor een goede animatievideo

1 min read
animatievideo laten maken

Een goede animatievideo laten maken wil iedereen. Een animatievideo is een uitstekend promotiemiddel voor jouw bedrijf. Het is toegankelijk en vaak begrijpelijker dan alleen gesproken taal. In minder dan een minuut kan je heel veel vertellen en uitleggen en vaak is het veel duidelijker. Waar let je op bij het maken van een animatievideo? Hieronder vijf goede tips.

animatievideo laten maken

Tip 1 Bepaal je doelgroep

Welke mensen wil je bereiken met jouw filmpje? Onderzoek dus wie jouw doelgroep is en hoe je die het beste aanspreekt en waar je deze groep mensen het meest waarschijnlijk zal tegenkomen (Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn…).

Tip 2 Wat wil je precies vertellen

De juiste boodschap overbrengen is heel belangrijk, maar nog niet altijd even gemakkelijk. Als je er niet uitkomt, schakel dan professionals in om je hiermee te helpen.

Tip 3 Maak een storyboard

In een storyboard zet je de verhaallijn van je animatievideo. Het is een soort kort verkort script met de volgorde van de plaatjes en de teksten.

Tip 4 Onderscheid je van de concurrentie

Je wil natuurlijk geen eenheidsworst maken, maar jouw verhaal, jouw unieke boodschap vertellen. Durf dus authentiek te zijn en eventueel af te wijken van de norm. Gebruik je eigen stijl, zodat je herkenbaar bent.

Tip 5 Kort maar krachtig

Zorg dan de tekst in je filmpje kort en eenvoudig is, zonder lange zinnen of moeilijke woorden. Op die manier ben je duidelijk en helder en is het filmpje prettiger om naar te kijken en te luisteren. Zo blijft de boodschap ook beter hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *