22 januari 2022

Voortaan films kijken op groot scherm

2 min read

Wij hebben voor jou als fervent film liefhebber misschien wel een briljant idee: creëer je eigen thuis bioscoop en kijk ook thuis je favoriete films op groot scherm! Of het nou voor een ultieme date-night is, een gezellige familie avond met de kids of een heerlijke avond ontspannen en je eentje, met een beamer en kwalitatief goed projectiescherm breng je jouw film avondjes echt tot een hoger niveau. Er zijn wel een paar aspecten waar je op moet letten bij het aanschaffen van de beamer en het projectiescherm. Deze zetten wij voor jou even onder elkaar.

Het projectiescherm

Om een echt bioscoop na te bootsen hebben we natuurlijk “het witte doek” nodig. Niet alleen voor het idee dat je film op een groot doek kijkt, maar beamers projecteren het beeld ook het beste op een daarvoor bestemd projectiescherm. Tegenwoordig worden er verschillende soorten projectieschermen aangeboden op de markt. Zo heb je bijvoorbeeld elektrische projectieschermen, maar ook handmatige projectieschermen. Maar hierin kan je gewoon kijken waar jouw voorkeur naar uit gaat. Kijk bijvoorbeeld op projectieschermen.com voor alle verschillende schermen van goede kwaliteit.

Lichtopbrengst

Het beeld dat de beamer projecteert komt het beste tot zijn recht in donkere kamers. Maar ook voor kamers met wat meer lichtinval zijn er beamers beschikbaar. Het is dan van belang om te kijken naar het aantal ANSI lumen van de beamer. De hoeveelheid ANSI lumen indiceert eigenlijk hoe goed de beamer om kan gaan met de hoeveelheid licht in de kamer. De vuistregel is dat in een ruimte met normale verlichting, een beamer nodig is met een lichtopbrengst van minimaal 2.500 ANSI lumen.

De projectie afstand, de afstand tussen de lens van de beamer en het projectiescherm is erg belangrijk voor de kwaliteit van het beeld. De juiste afstand hangt af van het type beamer. Bekijk dus voor het aanschaffen van de producten even hoe deze afstand in jouw gewenste ruimte valt en welke beamer je dus hier voor kan kopen. Wij wensen je alvast veel kijk-plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *