22 januari 2022

Waar moet je op letten bij het kopen van een beamer?

2 min read

Er komen veel specificaties kijken bij het kopen van een beamer, met name technische specificaties. De kwaliteit van een beamer is namelijk van verschillende factoren afhankelijk. Van de lichtopbrengst tot aan de resolutie. In dit artikel leg ik uit waar je om moet letten bij het kopen van een beamer.

De lichtopbrengst

Het is van belang om te kijken naar de lichtopbrengst waar de beamer over beschikt. De lichtopbrengst van een beamer wordt altijd gemeten in ANSI lumen. Dit geeft in werkelijkheid weer hoe goed de beamer om kan gaan met licht van de omgeving. Ben je van plan om de beamer te gebruiken in een ruimte waar sprake is van normale verlichting? Dan wordt er over het algemeen geadviseerd om een beamer te kopen met een lichtopbrengst van minimaal 2.500 ANSI lumen. 

De afstand

De afstand tussen de lens van de beamer en het projectiescherm wordt ook wel projectie afstand genoemd. Dit is belangrijk, omdat elke beamer een andere lens heeft. De ene beamer moet bijvoorbeeld op 3 meter afstand van het projectiescherm staan en de ander op vier meter. Het is aan te raden om van te voren alvast de afstand te bepalen. Zo weet je precies naar welke lens je op zoek bent. Ben je bereid om veel geld te betalen voor een beamer? Dan is het ook mogelijk om een lens op maat te laten maken.

Welke beamers zijn er?

Wanneer je nog niet bekend bent met een beamer, zal het je verbazen hoeveel mogelijke opties er zijn. Net zoals bij andere producten zijn er altijd een paar modellen die populairder zijn dan de ander. De meest populaire beamers zijn: 4k beamer, mini beamer, Optoma beamer en een Epson beamer.

Wil je graag advies bij het aanschaffen van een beamer? Dan raad ik het zeker aan om een kijkje te nemen op https://www.beamerwebwinkel.com/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *